Tietoa Suomen Noitaopistosta

 

Suomen Noitaopisto (Academy of Witchcraft Finland) on Suomen Noitaopisto ry:n ylläpitämä oppilaitos, jonka tarkoituksena on pakanallisen kulttuuri- ja kansanperinteen säilyttäminen ja esilletuominen sekä vanhojen tapojen, uskomusten ja perinteiden opettaminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Kasvava joukko opettajia opettaa Noitaopistossa noituutta elämänkatsomuksena, yleissivistävinä opintoina ja myöhemmin ammattina. Näemme noituuden polyteistisena kokoelmana erilaisia tekniikoita ja rituaaleja, joilla pyritään elämään sopusoinnussa luonnon kanssa ja muovaamaan ympäröivää todellisuutta itselle ja läheisille suotuisaksi.

Noitaopiston näkemyksen mukaan noituus on luonnon syklisyyden kunnioittamista ja ihmisen näkemistä osana luontoa. Keskiössä on kaiken elämän kunnioittaminen.

Noita ammatillisessa tarkoituksessa voi tarkoittaa mm. tarot-tulkitsijaa, yrttitohtoria, energiahoitajaa, astrologia tai ennustajaa.

Suomen Noitaopisto sai alkunsa kesällä 2021, kun Iina Lappalainen kanavoi Hekatelta oppilaitoksen ideologian, kehityskaaren ja opetussuunnitelman. Asiat liikkuivat toden teolla eteenpäin, kun Mathilda Isaksson tuli mukaan kehitystyöhön loppuvuodesta 2021. 

Tammikuun alussa 2022 kokoonnuttiin kuuden noidan voimin perustamaan koululle taustayhdistys Suomen Noitaopisto ry. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on ylläpitää oppilaitosta ja toimia muutenkin pakanaperinteen säilyttämiseksi.

Suomen Noitaopiston ensimmäinen pilottilukukausi tarjottiin verkon välityksellä 1.3.-31.5.2022. Ensimmäisen lukukauden tarkoitus oli koota Noitaopiston ympärille ihmisiä, jotka ovat linjassa opiston tarkoituksen kanssa ja hioa opetussuunnitelmaa seuraavaa vaihetta varten. Ensimmäisessä vaiheessa opetus oli kevyttä ja perusteisiin keskittyvää. Oppilaite tuli lyhyessä ajassa 150. Opiston toinen lukuvuosi 2022-2023 järjestettiin myös kokonaan etänä, mutta opintotarjonta laajeni merkittävästi.

Myöhemmin opetus on tarkoitus siirtää sisätiloihin, näillä näkymin tulevaan Pakanalliseen keskukseen.

Jossain vaiheessa opetus tulee laajenemaan sisäoppilaitosmuotoiseksi ja mukaan on tulossa kansainvälinen linja.

Suomen Noitaopisto toimii Hekaten suojeluksessa ja ohjauksessa.

Suomen Noitaopisto ry

Jos haluat tukea yhdistyksen toimintaa tulemalla yhdistyksen jäseneksi, voit maksaa yhdistyksen jäsenmaksun. Yhdistys ei ylläpidä toimintaa yhdistyksen jäsenille.

Jäsenyyden hinta kaudelle 1.8-31.7. on 20€. Kannatusjäsenyys 50€.

 

Tässä maksutiedot:

Maksunsaaja: Suomen Noitaopisto ry

BIC: TRWIBEB1XXX

Pankin osoite: Avenue Louise 54, Room S52 Brussles 1050 Belgium.

Tilinumero: BE90 9672 5455 4032

Summa: 20€ tai 50€

Viesti: Nimesi, kotipaikkakunta ja sähköposti

 

Miksi yhdistyksen pankkitili on Belgiassa?

Opistolla alkaa myöhemmin kansainvälinen linja ja kansainvälisestä pankista eri valuuttojen maksuliikenne hoituu huomattavasti jouhevammin ja edullisemmin kuin suomalaisista pankeista. Yhdistys on rekisteröity Suomeen ja on verovelvollinen Suomessa. Yhdistyksen pankki on SEPA-alueella, joten euromääräisistä jäsenmaksuista ei pitäisi tulla ylimääräisiä pankkipalvelumaksuja jäsenille.